Блок 45 - 30.09.2007. године

Блок 45 - 30.09.2007. године

Friday, June 15, 2012

Завршено Првенство Србије у оријентирингу стазама - прецизном оријентирингу

Успешно смо привели крају Првенство Србије у оријентирингу стазама. Прво које је скоро потпуно имало карактер праве trail-o трке.Лајбен и Раде су учинили да не буде Првенство Победе... Хвала им на томе :) Остали ће надам се имати мало више стрпљења док се потпуно не уходамо...
Ево и резултата, и карте са локацијом свих контролних заставица, као и слика са терена.
резултати категорије 14

резултати ОПЕН категорије

решења
Оно што је специфично код овогодишњег првенества и по чему је оно било скоро по свим правилима је да смо одступили од две до три ствари:
1) друга и трећа временска контрола су имала ТемпО карактер али са два различита контролна места. Мерили смо једно време, а два су били контролна места. На правом ТемпО такмичењу добијате више задатака (карата) али само на једном контролном месту.
2) Два Z задатка БЕЗ ОБЈЕКТА НА ТЕРЕНУ КОЈИ ОДГОВАРА ОПИСУ НА КАРТИ... 4. и 9...
код четврте контролне тачке је на локацији центра круга постојао објекат који је одговарао опису, али пошто није постојао на карти решење је морало бити Z.
И код 9. контролне тачке није постојало ниједно дрво које је одговарало опису (било листопадно) па је решење морало да буде Z.
Иначе на правом пре-о такмичењу мора да постоји објекат контролне тачке дефинисан описом, и на карти на терену. (пронаћи ћу то ових дана и написмено где сам прочитао)
3) Код временских контрола нисмо поштовали правило о давању одговора у оквиру 60 секунди, јер нисмо додатно упозорили све такмичаре (а и ја нисам нагласио мериоцима времена исто правило...)
На правом такмичењу углавном има две временске контроле и морате дати одговор у оквиру 60 секунди. Уколико је тачан добијате један поен и онолико секунди колико сте решавали задатак. Уколико није тачан нема поена, плус добијате додатних 60 секунди казне.


Намерно сам навео ове пропусте како се вама не би десили исти, а и да будете свесни како изгледа све на било ком другом такмичењу...

ОВДЕ МОЖЕТЕ СКИНУТИ СЛИКЕ СВИХ КОНТРОЛНИХ МЕСТА...

Хвала свима који су били. Надам се да се видимо ускоро опет.

Поздрав

No comments:

Post a Comment